X

Les aerolínies hauran de demanar per la condició de resident al final del procés de compra

Gairebé cap companyia ha fet el canvi a falta de poques hores perquè sigui obligatori

01/03/2021

Les aerolínies hauran de demanar per la condició de resident al final del procés de compra

A partir de l’1 de març les navilieres i les aerolínies hauran de demanar per la condició de resident al final del procés de compra, no com fins ara que ho feien a l’inici. Gairebé cap aerolínia ha fet el canvi a falta de poques hores perquè sigui obligatori. La patronal d’agències de viatges Aviba espera que modifiquin els webs d’aquí a pocs dies.

El web de Baleària ja mostra un avís: “El descompte de resident s’aplicarà a la darrera passa de la compra”. És una de les navilieres que s’han adaptat a la nova normativa. També ho han fet Trasmapi o Mediterránea Pitiusa.

La petició la varen plantejar els territoris extrapeninsulars fa dos anys, en veure que algunes companyies apujaven els preus de manera abusiva als residents. La mesura beneficiarà els usuaris, però també les arques públiques, que haurien de destinar manco doblers al descompte de resident.

El descompte de resident es manté en el 75 per cent per a tots els trajectes marítims i aeris. Per als residents a Formentera, la subvenció és del 89%.


El 75% de descompte de resident s’aplicarà al final de les reserves aèries i marítimes

01/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris