X

Armengol assegura que passarà a Europa “tota la informació” sobre les menors tutelades

La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, recorda al Govern que l'Eurocambra ha constatat errades en el control i la supervisió realitzades per l'Administració

02/03/2021

Armengol assegura que passarà a Europa “tota la informació” sobre les menors tutelades

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit aquest dimarts, durant el ple del Parlament, que el Govern “passarà tota la informació” al Parlament Europeu sobre els casos d’explotació sexual de menors tutelats per l’IMAS.

Ho ha dit després de contestar la pregunta realitzada per la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, qui li ha demanat quina resposta donarà l’Executiu balear al requeriment d’informació efectuat pel Parlament Europeu en el marc de la investigació dels casos de presumptes abusos.

Guasp ha indicat que el Govern du 13 mesos d’inacció i omissió” davant aquesta qüestió. “L’Eurocambra sí ha constatat errades de gestió pública, en la supervisió i el control”, ha dit la diputada de Ciutadans, qui ha insistit que “el silenci fa mal” i ha demanat a Armengol que “deixin d’estar instal·lats en el veto continu”.

Armengol reconeix que els PGE no contemplen la insularitat

Armengol també ha reconegut al ple que els Pressupostos Generals de l’Estat no inclouen el factor d’insularitat per les “peculiaritats” pròpies d’aquest any, a pesar que ha insistit que contenen la major inversió per a les Illes. La presidenta ha contestat a la diputada del Grup Mixt, Sílvia Tur, que s’ha interessat pels contactes i les reunions del Govern amb l’Estat per avançar en el desenvolupament del Règim Especial de Balears (REB). Segons Tur, “no consten contactes des de fa dos anys i si s’han produït no han trascendit”.

 

02/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris