X

El premi Formentor es lliurarà a Tunis

La Fundació Formentor ha informat que el guardó recupera el seu caràcter itinerant i la seva antiga denominació, Prix Formentor

02/03/2021

El premi Formentor es lliurarà a Tunis

L’escriptor holandès Cees Nooteboom va rebre el Premi Formentor 2020

El Premi Formentor de literatura es lliurarà el pròxim mes de setembre a Tunis, segons ha informat aquest dimarts la Fundació Formentor, entitat organitzadora del guardó. En un comunicat, explica que el premi, que tradicionalment es lliurava a Mallorca, inicia una “nova època” en la qual recupera la itinerància i també la seva anterior denominació, Prix Formentor.

A principis d’abril, el jurat es reunirà a Sevilla per deliberar i allà es farà públic el nom de l’autor guardonat aquest any. A la cerimònia de lliurament, a Tunis, participaran el premiat, els membres del jurat, els periodistes i els escriptors convidats.

A més, es crea el comitè d’honor de la Fundació Formentor amb els noms de Roberto Calasso (Itàlia), Antoine Gallimard (França) i Jorge Herralde (Espanya). Són els presidentes de les editorials Adelphi, Gallimard i Anagrama.

Els darrers guardonats

El premi es va recuperar al 2011 i en aquesta segona etapa ha estat lliurat a Carlos Fuentes, Juan Goytisolo, Javier Marías, Enrique Vila-Matas, Ricardo Piglia, Roberto Calasso, Alberto Manguel, Mircea Cartarescu, Annie Ernaux i Cees Nooteboom. El guardó manté el compromís de “retre tribut a les obres mestres”.

02/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris