X

El Bisbat torna oficialment a Mancor dues places després de 20 anys

L'Església les va cedir al poble però no es va formalitzar l'escriptura

02/03/2021

El Bisbat torna oficialment a Mancor dues places després de 20 anys

Mancor de la Vall en una imatge d'arxiu.

Mancor és a punt de recuperar les dues places que envolten l’església del municipi i que el Bisbat va immatricular. Així ho ha assegurat el batle de Mancor, Guillem Villalonga. L’Església les va cedir al poble però no es va formalitzar l’escriptura. Per això aquest bens apareixen encara a nom seu, al llistat d’immatriculacions que es varen fer a l’illa entre els anys 1996 i 2015.

Durant gairebé 20 anys, a Mallorca, el Bisbat es va posar a nom seu més de 130 béns. La majoria són espais on es duen a terme activitats eclesiàstiques, com oratoris, rectories, convents i esglésies. Però també d’altres que no tenen res a veure, com un terreny al nucli costaner de sa Ràpita i 9 solars a Llucmajor i Palma. La professora de Dret Internacional, Margalida Capellà, explica que aquestes immatriculacions varen ser possibles gràcies a un canvi en la llei estatal. Per posar un bé a nom seu, l’Església només necessitava un certificat eclesiàstic.

Un dels casos més curiosos el trobam a Mancor de la Vall. En aquest municipi, l’Església va posar a nom seu les dues places que envolten el temple. Anys abans les havia cedit al poble però no s’havia formalitzat cap escriptura. Ara, el consistori i el Bisbat fan feina per formalitzar-la i que els dos emplaçaments tornin a formar part del patrimoni dels mancorins.

02/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris