X

L’arribada de turistes estrangers cau un 85% al gener

Zones hoteleres com Palma i Alcúdia no preveuen obrir fins el maig

02/03/2021

L’arribada de turistes estrangers cau un 85%25 al gener

Palma és la zona turística de Mallorca amb més hotels oberts a hores d’ara. Però no ens enganem, són només 18 establiments d’un total de 72 i amb ocupacions que no arriben al 20 per cent. Volen tornar a obrir al més aviat possible, però dependrà del procés de vacunació. La incertesa és màxima perquè al gener 8 hotels varen haver de tornar a tancar. El gruix no tornarà a obrir fins al maig.

A zones com Alcúdia i Can Picafort també tenen la vista fixa al maig, sempre que l’acompanyin bones notícies, com per exemple l’anunci de Tui Fly de tornar a operar amb Mallorca des de les principals ciutats alemanyes a partir del 27 de març. En canvi, al llevant, a indrets com S’illot i Cala Moreia retarden en principi l’obertura al juny per la incertesa actual.

I és que l’any ha començat com va acabar el 2020. El gener, arribaren a les illes només 15 mil turistes estrangers, un 85 per cent manco que l’any anterior. L’alemany fou el primer mercat, seguit dels francesos. Recordem la prohibició d’entrada de britànics per evitar la seva variant de la Covid-19. La despesa turística també es va desplomar fins als 16 milions d’euros, un 85% manco.

02/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris