X

Sanitat vol que les comunitats mantenguin el tancament perimetral per Setmana Santa

Una proposta que ha dividit els governs autonòmics

03/03/2021

Sanitat vol que les comunitats mantenguin el tancament perimetral per Setmana Santa

El Ministeri de Sanitat vol que les comunitats mantenguin el tancament perimetral per Setmana Santa. Un fet que ha dividit els governs autonòmics.

Isabel Díaz Ayuso ha manifestat que Madrid prefereix adoptar mesures sensates i equilibrades per protegir la salut dels ciutadans i no vol comprometre la malmesa economia. José Luís Martínez-Almeida s’ha mostrat també favorable a una obertura.

Per la seva banda, Castella-La Manxa aprova la proposta del Govern central. El seu conseller de Sanitat afirma que és una mesura molt bona, perquè permetrà una menor mobilitat.

Ximo Puig també aposta per un tancament perimetral de totes les comunitats. El president de la Generalitat Valenciana argumenta que els desplaçaments per aquestes festes podrien fer perdre el rastrejament dels contagis i propiciar una situació similar a la que es va produir després de Nadal.

Per contra, les Canàries descarten el tancament de les Illes, però seran estrictes amb el compliment de les limitacions.

Els països europeus també defineixen la seva postura. Angela Merkel i els líders regionals alemanys cerquen avui de nou un compromís per a la retirada gradual de les restriccions. Es preveu que gran part es mantenguin gairebé tot el març. El Regne Unit ja va anunciar que no permetrà viatjar a l’estranger fins al 17 de maig.

03/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris