X

‘Batec. Una trilogia’ de Catalina Florit aterra a l’Espai el Tub de Palma

L'espectacle, que es representa aquest cap de setmana, s'inspira en les històries de tres dones majors que s'enfronten a les pròpies frustracions

05/03/2021

‘Batec. Una trilogia’ de Catalina Florit aterra a l’Espai el Tub de Palma

La dramaturga i actriu Catalina Floit maquillant-se abans de sortir a l'escenari

“Batec” és un espectacle teatral que parla de la dona, però no pas d’una dona qualsevol, sinó de la dona major, la silenciada més que cap altra, la que pertany a una generació que ara ja té a partir de 80 anys. La que fa molt que viu, i molt que calla. Amb la dramatúrgia de Catalina Florit i la direcció de Jaume Madaula, aterra a l’Espai El Tub de Palma, demà dissabte i diumenge, en el marc del Festival de la Paraula, impulsat per Produccions de Ferro. A poques hores de sortir a l’escenari, a IB3 Ràdio hem parlat amb la seva autora i alhora, intèrpret. Catalina Florit assegura que ” somiar o embogir, són algunes de les sortides, de les estratègies que cada una de les tres dones d’aquesta trilogia, empra per fer front a les pròpies frustracions. I és que “Batec” parla -a partir de tres peces curtes: “Homentatge, Llum i Amèrica”- del fràgil equilibri entre il·lusió i frustració.

En el rerefons de l’obra, la dramaturga Catalina Florit, pretén donar veu a aquestes dones reals – ella s’inspira en històries que li han explicat- que ens han fet entendre el feminisme sense sabre-ho.

Florit és clara quan li demanam sobre les desigualtats i injustícies  que van patir i han patit de les dones d’aquella generació, que avui són les nostres mares i padrines. Explica la dramaturga que elles “tenen més il·lusions frustrades, però alhora també tenen la capacitat de sortir-se’n més que els homes”.

“Batec” està Interpretada per Florit, en el paper de les tres dones i Àlvar Triay, que representa els tres homes de les històries. L’espectacle es resol amb força bots temporals i un límit físic de l’espai, a manera de peixera simbòlica.

Podreu veure “Batec” a l’Espai El Tub de Palma,  dissabte i diumenge. Ambdues funcions són a les 19:00 hores del capvespre.

Aquest cap de setmana també podrem veure actuar Catalina Florit al teatre de Manacor amb  l’obra “Aquell carrer”, de Toni Gomila. Serà  divendres a les 19:00 hores i dilluns, dia 8, a les 18:00 hores.

05/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris