X

Demarcació de Costes deixa vint cases i tres negocis de Capellans dins la partió pública

L'Ajuntament de Muro s'oposa a la proposta i ha contractat un gabinet de missers per fer front a la petició del Ministeri

05/03/2021

Demarcació de Costes deixa vint cases i tres negocis de Capellans dins la partió pública

Des que Demarcació de Costes publicà al BOIB que iniciava el procediment per efectuar l’expedient de partió de l’espai maritimoterrestre que afecta el poblat de Casetes des Capellans, a Platja de Muro, veïnats i Ajuntament s’han mobilitzat per evitar perdre part dels habitatges. Segons Costes, mentre que no existeixi una resolució, l’Ajuntament no pot concedir llicències ni concessions, i això podria afectar l’obertura dels tres xibius ubicats a primera línia.

Els veïnats de les Casetes des Capellans intentaran frenar, costi el que costi, el projecte de partió de Demarcació de Costes. Dijous es reuniren per perfilar les al·legacions que presentaran abans de dia 15 i ja han trobat estratègies per fer força davant el Ministeri. Per una part, el PORN aprovat recentment pel Govern que inclou l’ampliació de l’Albufera de Mallorca contempla un tram ocupat per les casetes dels Capellans. A més, segons els veïnats, l’Ajuntament ha trobat un document que justifica que Capellans era sòl urbà abans de l’any 1988, i per tant s’haurien de respectar les construccions existents.

L’ordre de Costes els suposa perdre 20 habitatges i tres negocis situats a primera línia de platja, i l’objectiu principal és modificar la línia de la partió.

L’Ajuntament, com a propietàri del sòl de les Casetes des Capellans, també s’oposa a la proposta de partió. Ha contractat un gabinet de missers per fer front a la petició del Ministeri.
Els propietaris dels quiosquets de la primera línia han explicat que tenen intenció d’obrir per Setmana Santa. L’Ajuntament, que ha d’atorgar les concessions, vol esperar la resolució dels serveis jurídics.

05/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris