X

El sector agroalimentari celebra la suspensió dels aranzels amb els EUA imposats el 2019

Brussel·les i Washington s'han donat quatre mesos per mirar de resoldre les disputes comercials que tenen l'origen al sector aeronàutic

06/03/2021

El sector agroalimentari celebra la suspensió dels aranzels amb els EUA imposats el 2019

Els exportadors de productes agroalimentaris als Estats Units celebren la suspensió temporal dels aranzels que s’imposaren el 2019. Washington i Brussel·les s’han donat quatre mesos per mirar de resoldre les disputes comercials que tenen l’origen al sector aeronàutic.

El formatge, el vi, l’oli i l’oliva són alguns dels productes que més afectats estaven pels aranzels. Ara, un mes i mig després de l’arribada de Joe Biden a la presidència nord-americana, arriben els primers canvis en les relacions entre els Estats Units i la Unió Europea.

Les tarifes mútues a la importació de productes se suspenen, almanco, durant quatre mesos. En concret, les que tenen l’origen en una disputa del sector aeronàutic: entre l’empresa europea Airbus i la nord-americana Boeing. Uns i altres s’acusen de rebre subsidis il·legals dels seus governs. Com a represàlia, els països els van imposar aranzels, incloent-hi el sector agroalimentari. Ara, els productors esperen que s’arribi a un acord passat el termini de quatre mesos.

A les Balears, un dels sectors més afectats era la indústria formatgera menorquina. Els Estats Units és el seu primer mercat exterior, i uns aranzels del 25 per cent en complicaven l’exportació. També ho notaran els productors d’oli i vi de les Illes.

06/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris