X

Operatiu especial, amb tres drons inclosos, per fer complir les normes COVID-19 aquest cap de setmana

Es reforça la vigilància, especialment a les terrasses, però també a les platges

06/03/2021

Operatiu especial, amb tres drons inclosos, per fer complir les normes COVID-19 aquest cap de setmana

Govern, Delegació de Govern i ajuntaments han dissenyat un operatiu especial per reforçar la vigilància i fer complir les normes COVID-19 aquest cap de setmana a Balears. Un cap de setmana que es considera “especial”, ja que és el primer en què podran obrir les terrasses després de més d’un mes de tancament a Mallorca i Formentera.

Així ho hem comprovat avui, per exemple, a sa Pobla, on totes les terrasses estaven pràcticament plenes. Els veïnats del poble ja en tenien ganes després de gairebé dos mesos sense poder gaudir d’un cafè o d’una cervesa al seu bar de sempre.

També a les terrasses de Palma s’ha vist molta gent avui al matí. Aprofitant el bon temps que ha fet i les ganes d’estar a l’aire lliure, són molts els que han sortit a berenar. Saben, però, que s’ha de complir amb la normativa si no es vol tornar enrere.

Pel que fa als restauradors, estan contents amb la reobertura i amb la resposta de la ciutadania, però reclamen més ajudes fins que es normalitzi un poc més la situació.

177 actes per incompliment de les restriccions
Les patrulles a peu organitzades per verificar que se segueixen les normatives a les terrasses s’han saldat amb un total de 177 actes a les illes, 111 a Palma.

Cal recordar que s’ha de dur la mascareta en tot moment, excepte quan es consumeix; que la cabuda no pot superar el 50%; i que a les taules no hi pot haver més de 4 persones, de dos nuclis de convivència, i amb la distància de seguretat entre taules.

El dispositiu especial per a les platges, que amb l’arribada del bon temps han vist augmentar la seva afluència, compta amb una tecnologia ben avançada, que incorpora tres drons d’Emergències que volaran sobre diferents punts del litoral de Mallorca per garantir que la desescalada sigui segura.

Mentrestant, avui dematí hem pogut veure com l’helicòpter de la Policia Nacional sobrevolava Platja de Palma per exercir aquesta vigilància. Pretén evitar que no s’hi reuneixin més de sis persones d’un màxim de dos nuclis de convivència diferents, que tots portin mascareta, i que es mantengui la distància de seguretat, entre altres. Tres drons d’Emergències contribuiran en aquesta vigilància.

06/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris