X

La previsió del temps: tres dies de ruixats i dos de sol

En les darreres 24 hores han plogut més de 40 litres al sud de Mallorca i l’est de Menorca

08/03/2021

La previsió del temps: tres dies de ruixats i dos de sol

Una dona camina entre amatllers floreits. /EFE

La setmana ha començat amb pluja i cel gris. La ploguda, que començà ahir diumenge, ha deixat en les darreres 24 hores  quantitats superiors als 40 litres al sud de Mallorca i l’est de Menorca, les àrees on més ha plogut. Segons dades de l’AEMET, desaquen els 42 litres de l’Aeroport de Menorca i els 40 del Cap Blanc a Llucmajor. Fora d’aquestes àrees, s’han recollit fins a 26 litres a Formentera, 22 a Campos, 18 a Sineu, 16 a sa Pobla i 12 a Sant Joan de Labritja.

No ha acabat de ploure

Avui capvespre seguirà el temps plujós i fred. No s’espera pluja intensa però sí persistent a moltes zones de les Balears, en especial del nord de Mallorca i Menorca. El termòmetre quedarà frenat entre els 12 i els 16ºC.

Dimarts amb clarianes però sense fer net

Per a demà s’anuncien intervals de niguls amb clarianes però encara amb probabilitat de ruixats que, puntualment, poden ser moderats i, a darrera hora, venir acompanyats de tempesta i calabruix. L’ambient seguirà fred i la màxima no superarà els 15-16ºC.

Dimecres, encara insegur

A partir de dimecres l’anticicló guanyarà terreny i a poc a poc la pluja remetrà. Malgrat això el temps seguirà incert fins a migdia, amb ruixats dispersos localment en forma de calabruix i qualque tronada. La temperatura té tendència a pujar de dia, amb valors de 14 a 18ºC, però la mínima nocturna baixarà i no se descarten geladesfebles a l’interior de Mallorca.

No s’espera més pluja cap altre dia de la setmana

En termes generals dijous i divendres seran dies tranquils, amb sol, boira els dematins i niguls prims. La temperatura pujarà i superarem els 20ºC a zones d’interior. El vespre de divendres a dissabte passa una línia de front però no s’espera que sigui activa quant a pluja. Això sí, notarem un nou descens del termòmetre i el cap de setmana, tot i que serà en general assolellat, serà també fresc, sobretot de nit.

08/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris