X

Can Misses ha arribat a tenir un terç de la plantilla en aïllament a causa de la COVID

El nou labortori de microbiologia ha estat la inversió més gran d'aquest primer any de pandèmia

12/03/2021

Can Misses ha arribat a tenir un terç de la plantilla en aïllament a causa de la COVID

Durant aquest any de pandèmia, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha passat per moltes situacions, però la pitjor va ser després de Nadal, en aquesta tercera onada. Han arribat a tenir un terç de la plantilla en aïllament i 280 pacients ingressats per Covid. Els ingressos massius van obligar a reorganitzar tot l’hospital Can Misses. S’hi han fet obres, i han estrenat un laboratori de microbiologia biomolecular. Un any molt complicat, tot i que l’Àrea Sanitària assegura que no s’han vist desbordats, però sí molt tensats.

Al principi no sabien com els afectaria la pandèmia, varen elaborar els plans de contingència i varen fer apilament de material, gran part donacions de particulars. La inversió més gran va ser el nou laboratori de microbiologia que ha permès fer fins a 800 PCRs diàries i també es va reformar i reobrir Ca na Majora, l’antic hospital Can Misses, que va ser clau per descongestionar l’hospital.

El moment més dur va ser després de Nadal. Un terç de la plantilla va estar en aïllament o contagiada, fins a 230 professionals sanitaris, i tenien un índex de 25 ingressos diaris amb un mínim de 2 o 3 setmanes d’estada, motiu pel qual varen haver de desestructurar tot l’hospital.

Un any molt difícil que gràcies a les vacunes esperem que no es torni a repetir.

12/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris