X

‘Ha estat molt feixuc veure l’esgotament emocional dels interns dels geriàtrics’

Les infermeres de cronicitat de Menorca expliquen les dificultats de mantenir confinats els residents durant gairebé 8 mesos

12/03/2021

‘Ha estat molt feixuc veure l’esgotament emocional dels interns dels geriàtrics’

A Menorca la covid ha entrat a tots els centres de gent gran, menys al de Ferreries. I ha infectat un total de 31 treballadors i 40 interns, 7 dels quals malauradament van morir. L’edat mitjana de les persones que han mort amb coronavirus a Menorca és de 75 anys. La fragilitat d’aquest segment de la població va obligar a tancar els centres geriàtrics. Els seus usuaris no en van poder sortir durant gairebé 8 mesos.

Els usuaris del Geriàtric de Maó són els que han estat més estona aïllats. Els successius positius que s’han diagnosticat els han deixat prop de 9 mesos sense poder sortir.

La residència des Mercadal va ser especialment afectada en la primera onada. Es contagiaren 14 interns, dels quals 4 moriren al centre. Però no va ser fins al novembre quan el Govern va intervenir el geriàtric d’Alaior, que Salut va decidir crear una nova figura a l’illa. Es tracta de les infermeres suport de les residències. Són les encarregades de gestionar un brot dins una residència.

La vacuna, la gran esperança. El 30 de desembre s’administrava la primera dosi a Menorca. A hores d’ara, devers 350 majors de les residències de l’illa ja estan immunitzats. Els geriàtrics de Menorca no registren cap positiu des del passat 25 de gener, fa un mes i mig.

12/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris