X

Comença una nova fase de desescalada a les Balears

Entre les novetats, a Mallorca i a Eivissa avui podran obrir els centres comercials amb limitació d'aforament; a Eivissa els gimnasos també podran obrir al 30% de la seva capacitat;  i a Menorca apuja l'aforament a les zones interiors de restauració al 50%

13/03/2021

Comença una nova fase de desescalada a les Balears

Avui dissabte comença una nova fase de desescalada a les Illes Balears: Eivissa ha passat a nivell 3, Mallorca i Formentera a nivell 2 i Menorca a nivell 1. Després de la seva publicació al BOIB entren en vigor noves mesures que relaxen les restriccions vigents fins ara. Unes mesures que es complementaran aquest dilluns, i que són efecte de la millora de les xifres de contagis a la comunitat.

Entre les novetats, a Mallorca i a Eivissa avui podran obrir els centres comercials amb limitació d’aforament; a Eivissa els gimnasos també podran obrir al 30% de la seva capacitat;  i a Menorca apuja l’aforament a les zones interiors de restauració al 50%.

Es mantenen les reunions socials en exteriors amb un màxim sis persones, dos nuclis de convivència i amb mascareta obligatòria;  el toc de queda es manté a totes les illes; i els ajuntaments podran tancar les platges a una hora determinada.

Mallorca

Els bars i restaurants de Mallorca podran atendre clients en el seu interior des de dilluns amb una aforament màxim del 30% i en taules amb no més de quatre persones de dos nuclis de convivència, mentre que a les terrasses es mantindrà l’ocupació del 50% i també les taules de quatre.

Aquestes condicions per al sector de l’hostaleria estaran vigents fins a l’11 d’abril, inclòs el període de Setmana Santa i Pasqua, tot i que les restriccions estatals per a les terrasses en aquestes dates permeten fins a 6 comensals per taula en els espais exteriors.

Menorca

A les zones interiors de restauració i hoteleria de Menorca, fins ara l’aforament era del 30%, amb 4 persones per taula de dos nuclis de convivència i tancament a les 17 hores. Ara l’aforament és del 50%, amb 4 persones per taula de dos nuclis de convivència i tancament a les 17 hores.

Eivissa 

Es comencen a flexibilitzar les restriccions a Eivissa després de dos mesos amb restriccions molt dures. Més enllà de l’obertura dels centres comercials i dels gimnasos -amb limitació d’aforament-, a partir de dilluns podrà reobrir també el sector de la restauració a la pitiüsa major.

 

Formentera

Entre els canvis més significatius trobam que a partir d’aquest dilluns s’alçarà el tancament perimetral que es va activar el passat 16 de gener. Pel que fa al sector de la restauració, s’obriran els interiors de bars i restaurants amb una capacitat màxima del 30%. Les taules només podran ser de 4 persones de, com a màxim, dos nuclis de convivència. Els exteriors continuen igual, amb capacitat del 50% i reunions de màxim 6 persones de dos nuclis.

13/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris