X

3.581 pacients fa més de 180 dies que esperen una operació a les Illes

Les especialitats on hi ha més llista d'espera són otorrino, traumatologia, cirurgia general i oftalmologia

16/03/2021

3.581 pacients fa més de 180 dies que esperen una operació a les Illes

Un total del 3.581 pacients fa més de 180 dies que esperen per ser operats pel sistema públic de Salut de les Illes i la mitjana de demora és de 140 dies per una cirurgia. La xifra s’incrementa si es tracta de consultes externes amb 8.252 persones que fa més de 60 dies que esperen per ser atesos per un especialista. En aquest cas la demora mitjana és de 44 dies. Són xifres de l’IBé Salut a les quals ha tengut accés IB3 Ràdio després de la tercera onada de la pandèmia.

El subdirector d’Hospitalització i Salut Mental, Francesc Albertí, afirma que “ara la llista d’espera és més baixa que al juny, després de la sortida de la primera onada”. La millora sobretot es nota pel que fa a les consultes externes, ja que el passat mes de juny hi havia 16.446 pacients que esperaven que un metge especialista els passàs consulta i ara aquest nombre s’ha reduït a 8.252 persones. En el cas de les operacions les xifres han experimentat tan sols una lleugera davallada i són similars a les de la primera onada. Segons Francesc Albertí, aquestes xifres demostren que el sistema de Salut ha après a atendre els malalts amb Covid-19 sense deixar desateses la resta de patologies.

El responsable de Salut mental també ha assenyalat que “s’ha reforçat el servei de psiquiatria amb la contractació de tots els metges MIR que han començat a fer l’especialitat a les Illes”. El motiu és l’increment dels casos d’ansietat a causa de la pandèmia.

El responsable d’hospitalitzacions i salut mental explica que “les especialitats on hi ha més llista d’espera són otorrino, traumatologia, cirurgia general i oftalmologia”. Pel que fa a les operacions, assegura que “durant la pandèmia cap intervenció urgent d’oncologia ha quedat aturada“.

16/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris