X

La primavera serà més càlida de l’habitual

Un panorama complicat per als al·lèrgics al polen, que en pateixen els símptomes tot i la mascareta

18/03/2021

La primavera serà més càlida de l’habitual

Dissabte 20 de març, a les 10:37 del matí, acaba l’hivern. Una estació que enguany a Balears ha estat càlida, seca i ventosa. Les temperatures han estat 0,7 graus superiors als habituals (i fins i tot se n’han registrat algunes de rècord, com els 26,8º a Son Servera al gener), ha plogut un 24% manco i s’han registrat ràfegues molt fortes de vent.


Serà més càlida de l’habitual, però la primavera començarà amb neu a la serra de Tramuntana

Són dades de l’AEMET que també ens avisa que ve un cap de setmana hivernal, però després, una primavera més càlida de l’habitual, amb una mitjana de fins a mig grau superior. De pluges, se n’esperen les mateixes que sempre aquesta primavera.

Tot plegat, un panorama complicat per als que pateixen al·lèrgia al pol·len. “Els pacients pateixen més al·lèrgia”, ens assegura l’al·lergòleg Alberto Oehling. Els pòlens que estan afectant més són el del xiprer i la parietària.

Amb l’ús generalitzat de la mascareta, els al·lergòlegs aprecien un canvi en els símptomes: veuen més conjuntivitis i no tanta rinitis.

La Societat Espanyola d’Al·lergologia situa Balears en un nivell lleu d’afectació del pol·len aquesta primavera. Oehling, en canvi, assegura que la primavera està essent intensa.

D’altra banda, avisen que si qualcú té símptomes forts d’al·lèrgia el dia que li toca vacunar-se de la Covid, és millor que ajorni la cita.

18/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris