X

La UIB té més professors amb contractes temporals del que marca la llei

Només 18 de les 81 universitats espanyoles analitzades compleixen tots els requisits vigents

19/03/2021

La UIB té més professors amb contractes temporals del que marca la llei

El percentatge de personal docent i investigador amb contracte temporal a la UIB incompleix la normativa vigent: són un 62%, i no haurien de superar el 40%. Ho indica un informe fet per l’Observatori del Sistema Universitari. Destaca que tampoc no respecta un altre requisit: com a mínim el 60% del personal docent hauria d’estar a temps complet, i a la UIB en són just el 51%.

Són dades aportades en el moment en què s’ha sotmès a audiència pública el nou projecte del reial decret d’universitats, que preveu mantenir aquests requisits i endurir-ne d’altres. Falten mesos perquè s’aprovi, però ara mateix la UIB quedaria lluny dels mínims exigits.

Des de la UIB asseguren que en els darrers anys s’ha fet tot el possible per millorar les condicions de la plantilla i donar-li estabilitat.

La Conferència de Rectors (CRUE) debat ara tots els criteris utilitzats pel Ministeri. Confien que hi hagi una posició conjunta de totes les universitats. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, considera que tots aquests criteris s’aniran modulant: “Crec que la nostra universitat, per tema d’investigació i internacionalització, amb escreix dona la talla”.

Només 18 de les 81 universitats espanyoles analitzades compleixen tots els requisits vigents per ser considerades, per llei, universitats. I tan sols 12 complirien els de la futura normativa. L’observatori demana que se’n faci un control efectiu.

19/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris