X

La previsió del temps: dies de sol de primavera

Aquesta setmana l’anticicló regirà el temps a l’arxipèlag

22/03/2021

La previsió del temps: dies de sol de primavera

Es Mercacal. /LLUÍS MOLL

Aquesta setmana l’anticicló regirà el temps a l’arxipèlag. Tenim per davant una setmana de temps estable i de recuperació progressiva de la temperatura. L’aire fred que durant el cap de setmana ha caracteritzat el temps comença a retirar-se cap a l’est. Encara amb entrada de vent de nord, el temporal a la mar continua al nord de Menorca i de Mallorca, però a partir de dimarts la tramuntana afluixa i a poc a poc la mar es tranquil·litzarà.

Dilluns

Dilluns el sol s’imposa a Formentera i Eivissa i a bona part de Mallorca, a Menorca i a l’est de Mallorca encara continuarem amb el cel mig ennigulat. Les temperatures de migdia es comencen a recuperar una mica, arribarem a 17 ºC a Eivissa i a Formentera, al nord de Mallorca i a Menorca les màximes se situaran entorn de 15 ºC.

Dimarts

Dimarts el dia començarà amb temperatura mínima baixa, semblant a la de dilluns, tornarem a fregar la gelada a l’interior de Mallorca i gelarà a alguns sectors de la Serra de Tramuntana.

A primera hora el cel estarà destapat a tot l’arxipèlag, a mig matí creixeran els niguls a la mitat nord de Mallorca i a Menorca i pot fer qualque ruixat localitzat. A Formentera i Eivissa l’ambient assolellat es mantendrà tota la jornada.

A migdia la temperatura pujarà una mica, sobretot ho notarem al nord de Mallorca i a Menorca, valors entorn de 17 a 18 ºC.

Vent de tramuntana afluixant a Menorca i de llebeig (sud-oest) a la resta. Forta maror al nord i maror a la resta.

Dimecres

Dimecres serà un dia de cel assolellat, a primera hora amb qualque banc de boia a l’interior de cada illa i amb mínimes baixes, davallaran a Menorca perquè el vent quedarà encalmat.

Cel poc ennigulat amb qualque nigul a migdia, vent molt fluix amb domini de sud i temperatura màxima més alta, a l’interior de Mallorca s’assoliran les més altes que ja poden arribar a 20 ºC, entorn de 18 ºC a Menorca i a Eivissa

Dijous

Arribarem a dijous amb temps estable, a primera hora amb bancs de boira i després amb el cel poc ennigulat, la segona part del dia amb niguls mitjans i alts. La temperatura no canviarà, el vent serà fluix del sud.

Divendres

Divendres tendrem el cel mig enterbolit, niguls mitjans i alts amb temperatura una mica més alts, sobretot les mínimes. El vent continuarà bufant del sud a primera hora i girarà a xaloc.

Cap de setmana

La previsió pel cap de setmana no indica cap canvi destacable de la situació. Poc ennigulat dissabte i més niguls diumenge, de moment sembla que sense precipitacions, amb vent de component est i temperatura màxima entorn de 20 ºC.

22/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris