X

Els empresaris de MercaPalma: “Farem una marxa motoritzada cada dijous fins que Cort ens escolti”

Els majoristes amenazen amb un tancament generalitzat de dos dies

25/03/2021

Els empresaris de MercaPalma: “Farem una marxa motoritzada cada dijous fins que Cort ens escolti”

Els empresaris majoristes de MercaPalma, que distribueixen aliments a mercats i supermercats de l’illa, han anunciat mobilitzacions pel pròxim 31 de març. Ho fan després d’un any de negociacions i de trobar-se en una crisi econòmica profunda que amença la seva supervivència.

MercaPalma serveix per proveïr d’aliments els diferents mercats i supermercats de Mallorca. Un nucli central de distribució i organització dels recursos alimentaris que organitza i gestiona la diversitat de productes, perquè arribin amb la màxima frescor, qualitat, de manera ràpida i eficaç a les cistelles de la compra de les famílies.

Però la situació pandèmica i de crisi econòmica ha fet que TRES empreses d’alimentació  hagin tancat de manera definitiva. I les que encara operen ho estan fent amb moltes dificultats. A l’informatiu matí d’IB3 ràdio la presidenta de l’Associació Patronal de Majoristes de Mercapalma, Margalida Vanrell,  ha assegurat que duen un any demanant tant a l’Ajuntament de Palma i a Mercasa que rebaixin el lloguer que paguen aquestes empreses i la taxa d’entrada de vehicles en el polígon. Com que les seves peticions no són ateses  han decidit fer una mobilització dimecres dia 31 de març. Amb l’intenció de repetir-la cada dijous si no s’arriba a un acord. Serà un protesta motoritzada que començarà a les set i mitja del matí  fins a les vuit i mitja. Un centenar de vehicles sortiran  de MercaPalma cap a  l’autovia MA-30 direcció Son Llàtzer i fins a la rotonda del Coll d’en Rebassa i tornarien.

Els majoristes no descarten afegir més mesures de pressió.  Segueix damunt la taula la possibilitat de que les empreses que operen a MercaPalma facin un tancament generalitzat de dos dies. Cosa que provocaria un desproveïment d’aliments als supermercats i centres comercials.


Escolta l’informe d’IB3 Ràdio

 

25/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris