X

El Govern d’Espanya xifra en més de 1.300 milions d’euros el cost de les mesures estatals de protecció social que han arribat a Balears

Yolanda Díaz ha afegit que el Govern d'Espanya té un "biaix diferencial fortíssim" a favor de les Balears

27/03/2021

El Govern d’Espanya xifra en més de 1.300 milions d’euros el cost de les mesures estatals de protecció social que han arribat a Balears

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha xifrat en 1.390 milions d’euros el cost de les mesures estatals de protecció social aplicades a Balears enfront de la crisi del coronavirus, com els ERTO i les prestacions específiques per a fixos discontinus. “El Govern de l’Estat està tenint un biaix diferencial fortíssim amb Balears”, ha assenyalat Díaz, qui ha ressaltat que l’arxipèlag està sofrint “brutalment” l’impacte econòmic de la pandèmia.

La ministra ha assenyalat que a les illes hi ha actualment uns 156.000 treballadors emparats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i 60.000 fixos discontinus que perceben subsidis per l’aturada de les activitats de serveis. Ha detallat que el programa de protecció dels fixos discontinus, dissenyat a instàncies del Govern balear, ha suposat el pagament de prestacions per valor de 296 milions d’euros a les illes. Aquestes mesures, ha emfatitzat, demostren que aquesta crisi “ha estat gestionada de manera diferent” a com ho va fer el Govern de Mariano Rajoy.

Díaz ha fet aquestes declaracions abans de mantenir en una reunió amb representants del col·lectiu laboral de mes cambreres de pis, que són “una de les expressions màximes de la precarietat laboral” a Espanya, ha declarat. La ministra de Treball ha considerat una conseqüència de la legislació laboral vigent que cambreres de pis que van arribar a ser emprades fixes dels hotels hagin arribat actualment a tenir contractes pels quals cobren entre 2,5 i 3 euros per cada habitació que netegen. “Això parla molt malament de nosaltres mateixes com a país”, ha admès Díaz.

27/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris