X

Terraferida presentarà al·legacions al projecte del parc fotovoltaic a Lloseta

Els ecologistes critiquen que l'hidrogen que produiran les 19 mil plaques s'emprarà per mantenir activitats altament contaminants, com la cimentera. 

28/03/2021

Terraferida presentarà al·legacions al projecte del parc fotovoltaic a Lloseta

Aquesta setmana ha sortit a exposició pública el projecte del parc fotovoltaic de Lloseta, que s’instal·larà en l’antiga fàbrica de ciments de CEMEX. Preveu la instal·lació de gairebé 19 mil panells solars que alimentaran la futura planta d’hidrogen, un combustible lliure d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Entitats ecologistes, com Terraferida o Amics de la terra, ja han anunciat que hi presentaran al·legacions perquè, diuen, l’hidrogen s’emprarà per mantenir activitats altament contaminants com la cimentera o la fàbrica d’àrids, entre altres projectes pendents d’aprovació que té l’empresa a l’illa. La portaveu de Terraferida, Margalida Rosselló critica que es tracta d’una estratègia de CEMEX per a “tapar la mala fama i donar una imatge d’empresa neta, compromesa amb el medi i les renovables quan no és així”.

El Govern defensa que és un projecte pioner a l’estat en energia neta i que forma part del procés de descarbonització. Pep Malagrava, Director General d’Energia i Canvi Climàtic, ha explicat a IB3 ràdio que la planta permetrà subministrar “hidrogen verd” a empreses del Polígon d’Inca, hotels de les badies de Pollença i Alcúdia i busos de l’EMT, a més d’empreses de lloguer de cotxes del polígon de Son Oms. Una opinió amb què discrepen les entitats ecologistes. Reiteren la petició d’evitar les grans instal·lacions de plaques solars, que suposen la destrucció de terrenys rústics en molts casos, i apostar per energies renovables amb un canvi del model econòmic com a primera passa, per exemple, amb instal·lacions en comunitats de veïnats.

Aquest parc és una de les apostes del Govern per aconseguir l’objectiu marcat perquè l’any 2050 les Illes s’abasteixin només d’energies renovables.


 IB3´àudios Escolta la informació completa a IB3 ràdio

28/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris