X

El Consell de Menorca s’implica amb el centre de rescat de cavalls de Trebalúger

Els cavalls abandonats o víctimes de maltractament tenen des de 2018 un refugi a Menorca

28/03/2021

El Consell de Menorca s’implica amb el centre de rescat de cavalls de Trebalúger

Els cavalls abandonats o víctimes de maltractament tenen des de 2018 un refugi a Menorca. Es tracta del centre de rescat d’equins de Trebalúger. L’associació acaba de signar un conveni amb el Consell per fer-se càrrec dels animals dels quals l’administració té la tutela.

És el més semblant a una residència geriàtrica per cavalls. Aquí hi troben un lloc segur, amb tractament veterinari i rehabilitació, però, per damunt de tot… molt afecte. La responsable d’aquest centre de rescat a Trebalúger és aquesta dona: Samantha Lake. Juntament amb les seves amigues Kate i Vicki va decidir el 2018 formar una associació sense ànim de lucre dedicada a augmentar la qualitat de vida dels cavalls rescatats dels seus propietaris per casos de maltractament o dels quals els seus amos no es poden fer càrrec per circumstàncies econòmiques o, senzillament, perquè són molt grans. El centre compta actualment amb 19 cavalls, 6 ases i 1 mul. Ho fa amb l’ajut de donacions particulars i treball voluntari.

Ara, el Consell de Menorca ha signat un conveni amb l’associació per fer-se càrrec durant 2021 de fins a 3 cavalls dels quals l’administració pública en té la tutela per raons diverses.

Als cavalls maltractats els ha sortit un nou defensor. Un centre de rescat d’equins en una illa que ha fet del cavall el seu animal totèmic.

28/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris