X

“El que ha passat al canal de Suez és la punta de l’iceberg d’un problema major”

L'aturada del trànsit de mercaderies es notarà amb un enderrariment d'entregues diu el secretari de la patronal de carregadors espanyols, Jordi Espín

30/03/2021

“El que ha passat al canal de Suez és la punta de l’iceberg d’un problema major”

Mapa del trànsit marítim mundial que ofereix en temps real el portal web especialitzat MarineTraffic

El tap al canal de Suez provocat per l’encallement del vaixell de càrrega Ever Given provocarà un endarreriment en l’arribada de mercaderies des d’Àsia, fonamentalment la Xina. També trastornarà el calendari d’arribada de vaixells des de l’altra banda del món que cada vegada es produeix amb manco freqüència, ha explicat Jordi Espín, secretari de l’Associació Espanyola d’Empreses Carregadores, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’Ib3 Ràdio.

Diu aquest representant de la patronal a Espanya i també representant del sector a Europa, que el cas d’aquests dies al punt de pas continental fronterer amb la península aràbica no és més que la punta de l’iceberg d’una transformació del sector que fa que tothom es vegi obligat a seguir la corrent que marca l’oligopoli de les navilieres. Una situacio, diu Espín, marcada igualment per la falta de “transparència” quant a les condicions de funcionament del mercat..

Un sector, el de les navilieres, cada vegada més concentrat, tant pel que fa empreses com a l’aprofitament dels viatges. Això vol dir, embarcacions cada vegada més grosses, fet que obliga a ports, distribuidors i al pas marítim egipci ha adaptar-si. No debades, s’havien fet obres al Canal de Suez perquè no passas justament el que ha passat.

30/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris