X

El Consell prepara el 10è aniversari de la Tramuntana com a Patrimoni Mundial per la UNESCO

Ja hi ha previstes una quarantena d'activitats per promocionar els valors de la Serra de Tramuntana

30/03/2021

El Consell prepara el 10è aniversari de la Tramuntana com a Patrimoni Mundial per la UNESCO

Enguany fa 10 anys que la Serra de Tramuntana va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural. El Consell de Mallorca prepara una agenda d’actes i activitats per commemorar-ho.

En aquests deu anys no hi han faltat moments crítics que han fet perillar aquesta condició de Patrimoni Mundial. Com a exemple, les pintades recents a una paret de la Trapa, els problemes d’acumulació de fems que hi va haver el 2017 al Torrent de Pareis pel torcebraç mantengut entre el Govern i l’Ajuntament d’Escorca, o la massificació, sobretot d’ençà de la pandèmia.

La degradació, la pressió humana i la urbanística són algunes de les amenaces principals d’aquest paratge. Per això, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, fa una crida a la responsabilitat: “Hem de preservar-la, però també l’hem de poder gaudir i donar a conèixer, i això necessita poder-la trepitjar d’una forma responsable.”

La conscienciació serà un dels reptes dels actes d’aquest desè aniversari. De moment el Consell de Mallorca té una quarantena d’activitats previstes, però hi continuaran afegint propostes.

L’acte central d’aquest desè aniversari serà un concert que es farà el dia 29 de juny.

30/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris