X

Tres anys de la creació del GESAIB

L'IB-Salut es planteja anar més enllà i internalitzar també el transport programat d'ambulàncies

01/04/2021

Tres anys de la creació del GESAIB

Aquest mes d’abril es compleixen tres anys de Gestió Sanitària i Assistencial (GESAIB), l’empresa pública que gestiona el transport sanitari urgent del 061. Fins dia primer d’abril del 2018, el servei estava externalitzat i, en aquest temps, s’ha incrementat la plantilla. L’IB-Salut es planteja anar més enllà i internalitzar també el transport programat d’ambulàncies.

600 treballadors i 70 emergències diàries

Els seus equips acudeixen a 70 emergències cada dia a les Illes d’un total de 500 serveis de tot tipus. Els professionals, durant més de 20 anys, formaren part de diferents empreses privades, en les quals, segons diuen, patiren condicions precàries. Consideren que no sempre tenien els mitjans necessaris per fer el transport sanitari urgent del 061. “La gestió no era satisfactòria ni pels professionals ni pels serveis”, diu Miguel Navarro, director d’àrea operativa del GSAIB.  José Francisco Padilla, tècnic assistencial del GSAIB, qualifica de “brutal”, el canvi, sobretot pel que fa al “material i a la logística de vehicles”.

L’abril del 2018, però, l’IB-Salut va assumir la gestió directa del servei urgent d’ambulàncies del 061, i va crear el GSAIB. Les Illes han estat la primera comunitat autònoma a fer aquesta passa. Ara, l’IB-Salut es planteja anar més enllà i internalitzar també el transport programat d’ambulàncies abans del 2023.

En 3 anys, han incrementat la plantilla, ja que han ampliat la cartera de serveis per mor de la crisi sanitària. En aquests moments, 350 treballadors es dediquen a transport d’ambulàncies i altres 250 a tasques com ara l’infocovid i la logística de controls sanitaris a ports i aeroports.

01/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris