X

El Ministeri de Sanitat comença a distribuir més d’un milió de dosis d’AstraZeneca arribades aquest dijous

L'Organització Mundial de la Salut considera innacceptable la lentitud de vacunació a Europa

02/04/2021

El Ministeri de Sanitat comença a distribuir més d’un milió de dosis d’AstraZeneca arribades aquest dijous

Durant la matinada de divendres han sortit més d’1 milió de dosis d’Astrazeneca cap a les comunitats autònomes. Tot i que aquest mes comença amb festes, el Ministeri de Sanitat fa una crida a no aturar la campanya de vacunació.

Aquest dilluns, a més, està previst que hi arribi una nova remesa, amb 1.200.000 dosis de Pfizer. Després d’un primer trimestre de campanya lent, totes les esperances estan posades en aquest mes d’abril. La ministra de Sanitat creu probable haver vacunat 33 milions d’espanyols durant l’estiu.

Les farmacèutiques, assegura Darias, estan fent un gran esforç de producció i aquest mes d’abril, recorda que arribaran a Espanya 300.000 dosis de Janssen.

Tot i això, l’Organització Mundial de la Salut considera innacceptable la lentitud de vacunació a Europa. Davant l’augment del nombre de casos de Coronavirus, fan una crida als governs i a les companyies per accelerar el ritme de fabricació i inoculació. Segons l’organisme internacional, només un 10% de la població europea ha rebut una dosi i sols un 4% està immunitzada.

02/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris