X

Egipte reclamarà 850 milions d’euros a la naviliera de l”Ever Given’

Com a compensació per les pèrdues ocasionades

03/04/2021

Egipte reclamarà 850 milions d’euros a la naviliera de l”Ever Given’

L’Autoritat del Canal de Suez (SCA) d’Egipte demanarà més de 1.000 milions de dòlars (uns 850 milions d’euros) en compensació per les pèrdues causades pel bloqueig del vaixell portacontenidors Ever Given, que va estar encallat i impedint la navegació per la via fluvial durant gairebé una setmana.

El president de la SCA, Osama Rabie, ha assenyalat a un canal de televisió local que la compensació pels danys ascendirà a aquesta quantitat, sobre el que ha afegit que “aquest és el dret i no l’abandonarem”. Rabie ha precisat que la petició d’aquesta compensació no és només per les pèrdues econòmiques per la suspensió de la navegació per sis dies, sinó que engloba les despeses ocasionades pel procés de salvament, com l’ús de remolcadors o danys físics.

Les autoritats d’Egipte han iniciat ja les recerques entorn de les causes del sinistre al Canal de Suez del vaixell de càrrega, que va bloquejar una de les rutes comercials marítimes més importants del món fins dilluns passat, quan es va reprendre la circulació.

L’embarcació, un dels majors vaixells de transport de contenidors, va quedar encallat el 23 de març en el canal de Suez, causant un embús sense precedents, que ha provocat el desviament de més de 200 navilis i la paralització de béns per valor de 9.500 milions d’euros diaris. El vaixell, de 400 metres d’eslora i 59 metres de manga, va quedar finalment alliberat el dilluns gràcies al treball dels remolcadors i no té danys. Aproximadament el 12 per cent del volum del comerç mundial passa pel canal.

03/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris