X

Calvià protegirà els arbres de les zones urbanes es trobin en propietat privada o pública

Els propietaris hauran de demanar permís per podar-los, talar-los o trasplantar-los

03/04/2021

Calvià protegirà els arbres de les zones urbanes es trobin en propietat privada o pública

Calvià protegirà els arbres de les zones urbanes es trobin en propietat privada o pública. Els propietaris hauran de demanar permís per podar-los, talar-los o trasplantar-los. En cas de fer-ho sense autorització i afectant el medi, hi podrà haver sancions econòmiques.

Aquesta nova ordenança de l’Ajuntament de Calvià arriba després que, en els darrers anys, s’ha denunciat tales massives d’arbres. Per exemple, en una parcel·la urbana de Cala Falcó. El seu propietari va eliminar una trentena de pins sense un motiu justificat. Ara està condemnat a tornar-los a posar. Aquesta nova norma obligarà els propietaris a sol·licitar una llicència per actuar en la vegetació del seu jardí.

La poda no podrà reduir la copa de l’arbre més d’un 40 per cent. Tota eliminació d’arbres en zona urbana o urbanitzable haurà de ser compensada. La nova ordenança du incorporat un annex en el qual figura el catàleg dels arbres de tipologia mediterrània autoritzats per a compensar la tala d’exemplars i poder així permutar les sancions econòmiques per noves plantacions. En cap cas no es podran incloure espècies invasores o amb plagues.

Ara l’ordenança es troba en exposició pública i es preveu que, dins el primer trimestre de l’any que ve, pugui entrar en vigor. El text també regula que no hi pot haver cremes dins el nucli urbà i inclou aspectes de prevenció d’incendis.

03/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris