X

La premsa local, necessària per generar hemeroteca

"Una Olla d'Aram" i "Mel i Sucre" fa més de 20 anys que informen els ciutadans de Petra i Sant Joan

03/04/2021

La premsa local, necessària per generar hemeroteca

La premsa local és l’hemeroteca dels pobles, o al manco, això creuen els redactors de diferents revistes de Mallorca. “Una Olla d’Aram” i “Mel i Sucre” fa més de 20 anys que informen els ciutadans de Petra i Sant Joan.  Els darrers temps amb més dificultat per subsistir i por a desaparèixer, però sempre amb la mateixa essència: fer feina per a la gent del poble.

L’any 1996 Petra va tremolar i un jove Miquel Jaume ho va documentar a la primera edició de la revista “Una Olla d’Aram”, un recull fet per petrers i per a ells. En Toni, en canvi, va créixer amb la revista “Mel i sucre” sota el braç. Ell és part del relleu generacional d’uns sant joaners visionaris que la van posar en marxa als anys 80 i que fa 7 anys van témer la seva desaparició. Ara han decidit apostar per dos formats, el paper i el digital. De cada vegada aposten més per les xarxes socials.

Precisament les xarxes posen en perill “Una Olla d’Aram”, que s’intenta renovar. Les noves publicacions són molt visuals. Moltes fotografies perquè els ciutadans les guardin a “l’antiga”.

Dues revistes diferents, però amb la mateixa essència: crear i documentar la història del poble. Dos exemples de premsa local necessària com a generadora d’hemeroteca. Però sobretot per donar veu a tots els habitants del municipi.

03/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris