X

L’IB-Salut adquireix material de protecció per als propers tres mesos i mig

En aquests moments els magatzems de l'IB-Salut desen 76 milions d'EPIs, la majoria dels quals són guants i màscares.

04/04/2021

L’IB-Salut adquireix material de protecció per als propers tres mesos i mig

Els nou magatzems que l’IB-Salut té arreu de les Illes reserven en aquests moments 44 milions de guants o 27 milions de mascaretes. Més de la meitat són a l’Hospital Universitari Son Espases, el principal consumidor d’EPIs durant la pandèmia.

Això vol dir què, si el ritme de contagis no canvia, els elements que trigarien més a acabar-se són els manigots (n’hi hauria per gairebé mil anys), i les ulleres de bussos, les granotes de protecció biològica i les màscares quirúrgiques, que trigarien a esgotar-se entre 3 anys i mig i 4 anys.

En canvi, els elements amb manco existències als magatzems de l’IB-Salut són les pantalles facials, les bates, les màscares FFP3 i els bastonets per fer les proves diagnòstiques. Només n’hi ha per a 3 o 4 mesos, segons el cas.

Les dades de despesa d’equipaments de protecció també fluctuen amb els pics de contagis. Per exemple, al pic de contagis del passat setembre, varen tenir lloc les xifres més elevades de consum de màscares quirúrgiques, màscares FFP2 i gel hidroalcohòlic. Al desembre, pocs dies abans de Nadal, es varen produir els pics de consum de bates d’aïllament, ulleres de bussos, guants de nitril o manigots. La despesa rècord de bastonets va tenir lloc a mitjan desembre, una època en què els contagis anaven a l’alça i que va coincidir amb els cribratges massius a localitats com sa Pobla, Muro, Sóller, Lloseta o Alaior.

04/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris