X

Calvià retira per segon any la posidònia acumulada a les platges

L'Ajuntament emmagatzema a un solar la posidònia retirada perquè a final de temporada retornaran aquesta planta a les platges per renovar-les de manera natural

05/04/2021

Calvià retira per segon any la posidònia acumulada a les platges

L’Ajuntament de Calvià ha començat a retirar la posidònia de l’arena de les seves platges. És el segon any que ho fan. L’emmagatzemen en un solar i, passat l’estiu, la tornen dur al litoral.

Un camió arriba a la platja de Santa Ponça per recollir la planta marina. Han acumulat tota la que hi havia a l’arena perquè el tractor pugui agafar-la més fàcilment i ficar-la dins el camió, on hi caben uns 11.000 quilos. Ho fan en totes les platges accessibles del municipi.

La Conselleria de Medi Ambient, per segon any, ha donat permís per fer-ho. El camió du la posidònia a un solar on romandrà fins novembre.

“Quan passi la temporada, el que farem és retornar la posidònia a la platja per crear una línia, una riba, per protegir l’arena dels temporals i que s’hi faci la renovació natural de les platges”, explica Javier González, gerent de l’empresa municipal de neteja Calvià 2000, que afegeix que amb aquest procés “recuperam l’arena que s’ha anat soltant per restituir-la a la platja” una part important i fonamental “perquè ens permet precisament guanyar costa, que s’estava perdent durant els anys”.

Ara esperen el permís per retirar la posidònia que queda acumulada dins l’aigua, a primera línia. L’any passat en varen retirar, en total, 3.800.000 quilos.

05/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris