X

80.000 balears tenen entre 70 i 79 anys, el pròxim grup poblacional a vacunar

Aquesta setmana tots els majors de 80 anys ja hauran rebut una dosi

06/04/2021

80.000 balears tenen entre 70 i 79 anys, el pròxim grup poblacional a vacunar

La consellera, Patricia Gómez, assegura que s’acabarà aquesta setmana amb aquest col·lectiu de més de 80 anys (que haurà rebut almanco una dosi) i que tot d’una després es començarà amb els que tenen edats compreses entre els 70 i 79 anys. D’aquesta franja a les Illes hi ha 80 MIL persones.

En la darrera actualització de dades sobre vacunació, que preveu fins el Dilluns Sant, s’han aplicat un total de 177 MIL dosis i ja hi ha quasi 50 MIL persones que tenen la pauta completa. En concret, 49.613, poc més del 4% de la població, per tant, està ja immunitzada.

D’altra banda, aquest dijous s’obrirà un nou centre de vacunació massiva. És el darrer que faltava a Mallorca, el de l’hipòdrom de Manacor. Tendrà capacitat per vacunar 500 persones al dia.

Quant a la situació epidemiològica passades les festes de Pasqua, Salut no vol llençar les campanes al vol, però creu que hi ha una estabilització de la pandèmia, tot i que no es descarta un repunt provocat per la major mobilitat causada per la Setmana Santa. Javier Arranz, portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, es mostra prudent davant la possibilitat de relaxar les actuals restriccions, vigents fins l’11 d’abril.

La vacunació ja ha provocat que des del 28 de febrer no hi ha hagut contagis a les residències de gent gran i s’ha constatat una reducció important de la mortalitat.

Aquest dimarts hi ha 35% menys de persones ingressades (51 en total) que fa un mes. En la darrera setmana aquesta xifra s’ha estabilitzat. Hi ha 19 malalts de Covid-19 a l’UCI.

06/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris