X

Els ministres de Sanitat de la UE es reuneixen avui horabaixa per la vacuna d’AstraZeneca

L'Agència Europea del Medicament (EMA) publicarà avui el seu informe sobre els riscos i la seguretat del vaccí

07/04/2021

Els ministres de Sanitat de la UE es reuneixen avui horabaixa per la vacuna d’AstraZeneca

Castella i Lleó ha paralitzat de manera unilateral la seva campanya de vacunació amb AstraZeneca. /EFE

La presidència portuguesa de la UE ha convocat per a les 18.00 hores d’aquest dimecres una reunió extraordinària dels ministres de Sanitat dels països europeus per a analitzar l’informe que difondrà l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre els riscos de la vacuna d’AstraZeneca.

El Ministeri de Sanitat que dirigeix Carolina Darias ha informat de la convocatòria d’aquesta reunió de la UE i que a conseqüència d’aquesta, es retarda l’inici del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que ha inclòs en l’ordre del dia la declaració de l’EMA sobre la vacuna i “els acords que procedeixin”.

L’EMA anunciarà aquesta tarda les seves conclusions sobre l’avaluació feta en les últimes setmanes de la seguretat de la vacuna d’AstraZeneca, en relació als casos inusuals de tromboembolismes reportats en diversos pacients després de l’administració del sèrum.

Una vegada conegudes la conclusions de l’EMA, els ministres europeus de Sanitat es reuniran telemàticament per a adoptar possibles decisions sobre la seva administració.

Després de la trobada de ministres europeus, Darias presidirà el Consell Interterritorial, alguna cosa que no ocorrerà abans de les 20.00 hores, segons ha indicat el Ministeri, que comunicarà l’hora exacta “quan sigui possible”.

A l’ordre del dia de la reunió entre Darias i els consellers autonòmics de salut ja prevista, s’ha inclòs per aquest motiu la declaració de l’EMA sobre la vacuna.

A més, de la decisió de l’EMA i d’abordar la situació epidemiològica de la covid i l’actualització sobre vacunes, l’Interterritorial debatrà sobre la revisió de la llei de nova normalitat que contempla l’obligatorietat de l’ús de les màscares encara mantenint la distància de seguretat de 1,5 metres, que va entrar en vigor la setmana passada.

En aquest sentit, amb la finalitat de “modular” aquest article de la norma, Sanitat proposarà als consellers l’ús de la màscara obligatòria a les platges quan s’estigui passejant o en situacions en què no hi hagi distància de seguretat, mentre que s’exclou durant el bany, la pràctica d’esport o en els períodes de descans en un lloc fix, tant en la mar com en piscines i altres espais aquàtics.

Aquestes són algunes de les propostes de l’esborrany del document que Darias presentarà aquesta tarda en l’Interterritorial i al qual ha tingut accés Efe.

La ministra compareixerà en roda de premsa després d’aquesta reunió.

Armengol: “No prendrem decisions polítiques”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat, aquest dimecres, que des de Balears no prendran “decisions polítiques sobre una vacuna” com AstraZeneca, “sinó basada en criteris científics”.

En roda de premsa, Armengol ha transmès un missatge de “absoluta tranquil·litat” i ha subratllat que “és molt important decidir sobre la base d’evidències científiques”.

En aquest sentit, ha insistit que “és molt necessària” la vacunació contra el COVID-19 perquè “és una malaltia que mata”.

07/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris