X

Amnistia Internacional retreu a Espanya haver descuidat els sanitaris i la gent gran durant la pandèmia

En aquest 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut, també s'ha sabut que Espanya és el país europeu on més ha caigut l'esperança de vida: dels 84 als 82 anys i mig

07/04/2021

Amnistia Internacional retreu a Espanya haver descuidat els sanitaris i la gent gran durant la pandèmia

L’any 2020, el Dia Mundial de la Salut ens va aplegar en ple confinament sever. Enguany, immersos en una campanya de vacunació que, aquest mes d’abril, toca agafar embranzida. Entremig, prop de 400 dies en els quals un virus ha posat en escac el nostre benestar físic i sobretot mental. S’han paralitzat serveis, operacions, consultes.

Amnistia Internacional, en el seu darrer informe, retreu a Espanya haver descuidat a qui ens cuida: els professionals sanitaris. Només en el nostre país, se n’han contagiat 127.000. L’ONG critica principalment la manca de personal i material de protecció que han patit, sobretot a l’inici de la pandèmia, tots els centres hospitalaris.

També les residències, on denuncia una xifra desproporcionada de morts, prop de 30.000. Qualifica de violació de drets humans l’aïllament i la solitud a la qual diu s’han vist abocats els nostres ancians, pel fet de prohibir-los en ocasions sortir del centre o rebre visites.

Avui també hem sabut que Espanya és el país europeu on més ha caigut l’esperança de vida, que ha passat dels 84 als 82 anys i mig. No obstant això, els espanyols posam bona nota al nostre estat de salut. Set de cada 10 el considera de notable.

07/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris