X

Les Balears vacunarà de moment amb AstraZeneca només a les persones d’entre 60 i 65 anys

A Espanya la vacuna d'AstraZeneca s'ha administrat fins ara a menors de 65 anys i personal essencial com a bombers, policies o docents

07/04/2021

Les Balears vacunarà de moment amb AstraZeneca només a les persones d’entre 60 i 65 anys

El Ministeri de Sanitat i les comunitats han acordat aquest dimecres paralitzar la vacunació amb AstraZeneca en les persones menors de 60 anys, i continuar administrant-la entre les quals tinguin de 60 a 65 anys.

A més, han deixat en mans de la Comissió de Salut Pública la decisió d’ampliar la seva inoculació des de 65 fins als 70 anys.

Fonts pròximes al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut han informat a l’agència Efe que totes les autonomies s’han mostrat a favor d’aquesta proposta menys Madrid, que ha votat en contra perquè era partidària d’ampliar el rang d’edat per sobre dels 65, mentre que Ceuta i el País Basc s’han abstingut.

La decisió arriba després que l’EMA ha confirmat un “possible vincle” d’AstraZeneca amb els casos inusuals de coagulació sanguínia detectats en algunes persones que van rebre la vacuna. Segons les conclusions que ha arribat pel comitè de seguretat (PRAC) de l’EMA, els coàguls “inusuals” amb baixes plaquetes “han d’incloure’s com a efectes secundaris molt rars” de la vacuna d’AstraZeneca, sobre la base de “totes les proves disponibles actualment”, incloent l’assessorament d’un grup especial d’experts.

Per aquest caràcter inusual, l’EMA ha insistit que els beneficis són molt superiors als riscos d’efectes secundaris.

A Espanya la vacuna d’AstraZeneca s’ha administrat fins ara a menors de 65 anys i personal essencial com a bombers, policies o docents encara que aquesta mateixa setmana el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, havia deixat oberta la porta a suprimir el límit de 65 anys.

A les Balears han arribat aquest dimarts 25.000 dosis d’AstraZeneca. En total, des que va començar el pla de vacunació a Espanya, les Illes han rebut 78.000 dosis del vaccí d’AstraZeneca.

07/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris