X

Sanitat es planteja no posar la segona dosi als vacunats amb AstraZeneca

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, considera aquesta possibilitat perquè "el percentatge d'eficàcia és del 70 per cent només amb una sola dosi"

08/04/2021

Sanitat es planteja no posar la segona dosi als vacunats amb AstraZeneca

/EFE

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat aquest dijous que considera la possibilitat de no posar la segona dosi als vacunats amb AstraZeneca ja que “el percentatge d’eficàcia és del 70 per cent només amb una sola dosi”.


La Conselleria de Salut remarca l’eficàcia de les primeres dosis de la vacuna per evitar ingressos hospitalaris i morts per covid

En roda de premsa després del Consell Interterritorial de Salut, Darias també s’ha referit a una segona possibilitat que passaria per “veure estudis” -aquí ha citat algun del Regne Unit- que podrien “avalar l’evidència científica d’administrar la segona dosi amb una altra vacuna” diferent a la de AstraZeneca.

En aquest sentit, la ministra ha subratllat que si s’administra o no la segona dosi als vacunats de’AstraZeneca o es recorre a una altra farmacèutica és una cosa que “està per determinar” i així ho ha manifestat en la reunió de ministres de Sanitat europeus, per a analitzar les conclusions de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre la seguretat de la vacuna.

Just ahir, el Ministeri de Sanitat i les comunitats van acordar paralitzar la vacunació amb AstraZeneca en les persones menors de 60 anys, i continuar administrant-la entre les quals tinguin de 60 a 65 anys.

A més, han deixat en mans de la Comissió de Salut Pública la decisió d’ampliar la seva inoculació des de 65 fins als 70 anys.

08/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris