X

Company planteja que les comunitats autònomes puguin negociar la compra de vacunes

La proposta del president i portaveu del PP no ha agradat a cap dels partits que formen part del Pacte de Govern

08/04/2021

Company planteja que les comunitats autònomes puguin negociar la compra de vacunes

El president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha parlat de la possibilitat que les comunitats autònomes puguin negociar de manera independent la compra de les vacunes. En aquest sentit ha demanat a la presidenta Francina Armengol que inicii els contactes per poder fer-ho en cas que sigui necessari. La idea, però, no ha agradat als partits del Pacte.

La portaveu adjunta dels socialistes al Parlament, Silvia Cano, ha acusat els populars de falta de rigor i seriositat pel fet de plantejar la compra de l’Sputnik, la vacuna russa, sense tenir l’aval de l’Agència Europea del Medicament. Més per Mallorca també s’ha mostrat contrari a la proposta dels populars. El seu portaveu parlamantari, Miquel Ensenyat, assegura que seria entrar en una dinàmica que atemptaria contra els pilars d’allò que defensa l’Estat i la Unió Europea.

Unides Podem, per part seva, ha acusat als populars de voler fer negoci amb la compra de les dosis i ha defensat que la millor estratègia és la liberalització de les patents, perquè els països puguin fabricar les vacunes.

Per altra banda, El Pi, reclama accelerar el procés de vacunació perquè a principi d’estiu ja hi hagi una bona part de la població de les Illes immunitzada.

08/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris