X

La temporada de llagosta arrenca amb molta incertesa a Menorca per la manca de demanda

La temporada passada l'escassetat de demanda va fer que només es pesqués una tercera part de les captures de 2019

08/04/2021

La temporada de llagosta arrenca amb molta incertesa a Menorca per la manca de demanda

Arrenca la temporada de la llagosta, amb molta incertesa -per segon any- per la manca de demanda causada per la pandèmia. De moment, de fet, ben poques barques han sortit a capturar-ne.
El que sí que es comença a veure, de bell nou, són gambes als mercats de Menorca. Feia gairebé mig any que no n’apareixien i ara, en arribar el bon temps, tornen a lluir a les parades...tot i que una mica més cares que de costum.

La pandèmia també es deixa notar, i de manera ostensible, en el sector pesquer de Menorca; en especial pel que fa a la llagosta. Després de set mesos de veda, els pescadors no tenen gens clar com anirà la temporada actual. Tot dependrà de la demanda de restaurants i majoristes i aquesta està absolutament vinculada als visitants. La temporada passada l’escassetat de demanda va fer que només es pesqués una tercera part de les captures de 2019. I aquesta incertesa es manté.

Mentre els pescadors estan en espera de com evoluciona la demanda de llagosta, l’atenció se centra en un altre producte de màxima qualitat: la gamba de Menorca. Feia mesos que no en pescaven perquè no en trobaven. Una situació que va fer que per Nadal no n’hi hagués de fresques i que ara comença a millorar. El problema no és nou, es repeteix cíclicament, però que mai no s’havia allargat tant.

No hi ha estudis científics que clarifiquin les causes d’aquesta escassetat, però al mercat l’elevada demanda i la baixa oferta fa que els preus pugin.

08/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris