X

Malestar en el Consell Econòmic i Social de Menorca després que el Govern no flexibilitzi restriccions a l’illa

Critiquen que l'Executiu no ha tingut en compte "la realitat" de l'illa, on no hi ha hospitalitzats per coronavirus

08/04/2021

Malestar en el Consell Econòmic i Social de Menorca després que el Govern no flexibilitzi restriccions a l’illa

Representants de les institucions i agents socials que integren la comissió permanent del Consell Econòmic i Social (CES) de Menorca estan molestos per la negativa del Govern a flexibilitzar les restriccions contra el coronavirus després de la Setmana Santa, com havien sol·licitat. Segons va anunciar ahir dimecres el portaveu del Govern, Iago Negueruela, a l’illa de Menorca es mantindrà en el nivell 1 d’alerta amb les restriccions que ja hi havien.


La pròrroga de les restriccions durant 15 dies més sorprèn els restauradors menorquins 

El CES està format per representants dels tres partits polítics que configuren el govern del Consell de Menorca, els ajuntaments de l’illa, les patronals PIME i CAEB, així com els sindicats CCOO i UGT.

Fonts pròximes al CES han manifestat a l’agència EFE el seu malestar per la “falta de sensibilitat” del Govern per a atendre un “acord històric” entre els sectors socioeconòmics de l’illa i en entendre que l’Executiu no ha tingut en compte “la realitat” de l’illa, on no hi ha hospitalitzats per coronavirus.

En la proposta del CES s’exposen les bones dades sanitàries de Menorca per contagis per la covid-19, atribuïts al “compliment estricte” de les mesures decretades fins al moment pel Govern balear. Per això, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, va traslladar aquest dimarts a la cap l’Executiu, Francina Armengol, la petició d’una sèrie de flexibilitzacions perquè entressin en vigor dilluns que ve.

Entre les reivindicacions destaquen elevar de 22 a 23 hores l’inici del toc de queda i limitar els horaris en bars i restaurants, de diumenge a dijous amb una obertura lineal del matí fins a la nit en terrasses, interiors oberts per al torn de menjars fins a les 17.00 hores i reobertura entre les 19.00 i les 22.00 hores amb l’objectiu de recuperar el servei de sopars.

A més, per als divendres, dissabtes i vigílies de festius se sol·licitava l’obertura en interiors i exteriors fins a les 17.00 hores i reobrir de 19.00 a 22.00 hores per al torn de sopars.

08/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris