X

Balears vacunarà amb AstraZeneca a les persones d’entre 60 als 69 anys

Així ho han acordat les comunitats i el Ministeri en la Comissió de Salut Pública

08/04/2021

Balears vacunarà amb AstraZeneca a les persones d’entre 60 als 69 anys

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dijous que, una vegada es conclogui la vacunació amb AstraZeneca a les persones d’entre 60 i 65 anys que està en marxa, es prosseguirà amb les del grup de 66 a 69 anys. Des de la Conselleria de Salut han especificat que a les Balears hi ha censades un total de 116.113 persones en aquesta franja d’edat, que per tant es podrien beneficiar d’aquesta decisió. De moment, l’IB-Salut ha vacunat a 16.740 persones d’aquestes edats.

La Comissió de Salut Pública ha decidit a més en la seva reunió posposar la immunització d’aquelles persones menors de 60 anys que estaven prioritzades en l’estratègia per a rebre el sèrum de la Universitat d’Oxford que encara no hagin rebut la primera injecció.

Per als qui ja han rebut la primera dosi, els tècnics del Ministeri de Sanitat i de les comunitats comunicaran pròximament la seva decisió sobre la segona dosi “segons vagi actualitzant-se i ampliant-se l’evidència científica, les avaluacions de l’EMA i en comunicació amb altres països de la UE”.

El vaccí AstraZeneca és el que més dosis ha repartit per tot Europa i aquesta aturada preventiva podria retardar o com a mínim alterar el ritme de vacunació. A les Balears, han arribat un total de 78.000 preparats d’aquesta marca, dels quals fins aquest dijous migdia se n’han inoculat 55.944 persones, totes en una primera dosi.

Tot i que s’han hagut d’anul·lar algunes cites de gent menor dels 60 anys, el Govern ha anunciat aquest dijous, seguint un protocol de vacunació lent però segur, que aquesta mateixa setmana vol fer-la servir per vacunar 3.600 persones d’entre 60 i 65 anys cada dia, als diferents centres que hi ha oberts a les quatre illes.


Entrevista a la consellera de Salut, Patrícia Gómez: “55.944 balears han rebut la primera dosi d’AstraZeneca”
Anul·lades a les Illes 456 cites per vacunació després de l’aturada preventiva d’AstraZeneca
Quins són els símptomes que alerten de la trombosi associada a AstraZeneca?

08/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris