X

L’OMS recomana no posar una altra vacuna als que ja han rebut la d’AstraZeneca

Docents i policies, serveis essencials, volen seguir amb la seva immunització

09/04/2021

L’OMS recomana no posar una altra vacuna als que ja han rebut la d’AstraZeneca

La intercanviabilitat de la vacuna no es pot recomanar en aquest moment. D’aquesta manera s’ha manifestat l’Organització Mundial de la Salut davant la possibilitat de subministrar un antídot diferent del d’AstraZeneca per la segona dosi als menors de 60 anys. Aquesta és una possibilitat que el ministeri de Sanitat està considerant juntament amb la de deixar aquestes persones amb només una de les dosis posada. Afirmen els responsables de Salut que amb només una d’aquestes injeccions s’asseguren una immunització del 70%.

Els docents són un dels col·lectius que majoritàriament ha rebut el remei d’Oxford. Des de l’STEI afirmen que han rebut una allau de consultes, però que la majoria vol continuar endavant amb el seu procés d’immunització. El 98% de les 56.000 persones que formen part del col·lectiu de docents de les Illes ja han rebut la primera de les dosis.

Pel que fa a la Policia Nacional, des dels sindicats afirmen que la majoria dels agents que ja han rebut la primera dosi volen posar-se la segona per estar més segur en considerar-se un col·lectiu de primera línia. La Comissió de Salut Pública ha decidit ampliar la població diana de la vacuna d’AstraZeneca. D’aquesta manera ara anirà destinada a la franja d’edat de 60 a 69 anys.

09/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris