X

La producció agrària ecològica de les Illes resisteix la crisi pandèmica

El sector segueix a l'alça com els darrers 5 anys, amb un augment del 6% dels productors i elaboradors i del 3% de la superfície

11/04/2021

La producció agrària ecològica de les Illes resisteix la crisi pandèmica

El sector agroalimentari ecològic de les Illes resisteix la pandèmia, si fem cas a les dades estadístiques de 2020 que acaba de fer públiques el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica. Malgrat la crisi sanitària, la tendència de 2020 segueix a l’alça com els darrers cinc anys, amb un creixement del nombre de nous productors i elaboradors i de la superfície inscrita.

El sector acomiada el 2020 amb més de 1.000 productors i elaboradors i una superfície pròxima a les 38.000 hectàrees. 2020 ha acabat, de fet, amb un 6% més de productors i elaboradors i un 3% més de superfície.

A Menorca, tots els municipis tenen superfície inscrita en el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, tot i que només dos, Maó i Ciutadella, superen amb escreix les 1.000 hectàrees. Cinc subsectors a les Illes -els comerços, les tafones i envasadores d’oli, els cellers, la panificació, i la manipulació i envasat de fruites seques-, suposen més del 50% de tota la indústria agroalimentària. Quant als cultius, destaquen les pastures i els farratges. La producció ramadera que més ha crescut l’últim any és la d’aviram ecològic, que creix un 23% respecte a l’any 2019.

11/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris