X

Només el 7% de les federacions esportives de Balears estan presidides per dones

Així ho posa de manifest un estudi elaborat per la delegació autonòmica de l'Associació de Dones a l'Esport Professional

13/04/2021

Només el 7%25 de les federacions esportives de Balears estan presidides per dones

Només el 7% de les federacions esportives de Balears estan presidides per dones. Segons un estudi elaborat per la delegació autonòmica de l’Associació de Dones a l’Esport Professional, només 3 de les 43 federacions esportives analitzades.

“Esperam que la gent reflexioni, que els presidents de clubs, les federacions i els polítics facin alguna cosa perquè cada vegada més hi hagi dones en els llocs de presa de decisions de l’esport”, explica a IB3 Ràdio Marta Lliteras, exjugadora de rugbi i entrenadora professional, i coordinadora d’aquest estudi.

“No parlam d’un tema de llicències, sinó de presidentes, directores esportives, entrenadores… Si l’esport és una eina transversal de formació, la dona no s’hi veu reflectida”, assegura.

En declaracions al programa Esports 3 Vespre d’IB3 Ràdio, Lliteras subratlla que a mesura que es van pujant esglaons des de l’esport base, el nombre de dones va minvant: “Des que som entrenadora no entenc per què cada pic que estic més alt hi ha menys dones. On estam? Per què no sortim en els mitjans de comunicació?”, es demana.

L’estudi “Diagnòstic de la Situació de les dones a l’esport balear” també constata que menys d’un 25% de les dones dels 90 clubs analitzats formen part del personal de governança, ja sigui en càrrecs de presidència, vicepresidència o juntes directives.


Escolta l’entrevista completa a IB3 Ràdio

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris