X

8 punts d’avantatge… garantia d’ascens?

A falta de vuit jornades, les dades de les darreres deu temporades diuen que vuit punts d'avantatge són suficients per pujar a primera divisió

13/04/2021

8 punts d’avantatge… garantia d’ascens?

Des que hi ha play off, cap equip ha deixat de pujar directament, amb la diferència que té el Mallorca a hores d’ara. Els de Luis Garcia Plaza són segons amb vuit punts de matalàs sobre el tercer, l’Almeria.
Només trobam un cas idèntic en els deu anys que fa que s’ha instaurat el play-off. En la temporada 2016-2017, el Girona era segon a la jornada 34. Tenia vuit punts de diferència sobre el tercer. Va pujar a primera, això sí, amb només dos punts d’avantatge. En la temporada 2010-2011, a vuit jornades del final de lliga, Betis i Rayo lideraven la classificació a set punts del tercer. Tots dos ascendiren de manera directa.
Amb diferències inferiors a la jornada 34 varen pujar directament, per exemple, l’Sporting, l’Alabès, el Rayo o l’Eibar.
Crida l’atenció, a més, que en les deu lligues on s’ha jugat play-off, en la meitat de casos, els dos equips que lideraven la classificació en aquest moment de la temporada, pujaren directament a la màxima categoria, encara que tenguessin un avantatge mínim.
L’estadística, per tant, està a favor del Mallorca. Queden 24 punts en joc. Ara mateix, els comptes són clars: si el Mallorca suma 16 punts, serà equip de primera divisió, facin el que facin els seus rivals.

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris