X

La nova escala del port de Ciutadella no és accessible per a persones amb problemes de mobilitat

La Fundació per a Persones amb Discapacitat no ha estat consultada per Ports

13/04/2021

La nova escala del port de Ciutadella no és accessible per a persones amb problemes de mobilitat

La nova escala que es construeix a Ciutadella per connectar una part de la ciutat amb el port no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El Govern hi destina 261.000 euros, tot i que a pocs metres ja existeix una altra escala pública. L’accés a aquesta, però, està bloquejat per un conflicte judicial.

Connectaran l’aparcament del Camí de sa Farola amb el moll comercial del port de Ciutadella. Per a una persona amb mobilitat reduïda és, però, físicament impossible pujar o baixar per elles. La Fundació per a Persones amb Discapacitat no ha estat consultada.

Ports es defensa. Diu que les persones amb mobilitat reduïda poden accedir al port per aquesta voravia. Per a la fundació, però, aquesta alternativa tampoc no és vàlida.

Ports no va preveure un ascensor perquè quan va aprovar el projecte, diu, la llei d’accessibilitat no estava en vigor, una afirmació que, per a la Fundació, és falsa del tot.

L’accés ha enfrontat als tribunals Ports i la propietat dels terrenys confrontants amb l’aparcament, que han assolit finalment un principi d’acord per reconèixer la titularitat pública de l’espai i garantir una servitud de manteniment a favor de l’ens.

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris