X

Maó descobreix més d’un centenar de refugis antieris de la Guerra Civil

Els investigadors han localitzat les galeries subterrànies arran d'un plànol de l'any 1938, que es troba a l'Arxiu històric del municipi

13/04/2021

Maó descobreix més d’un centenar de refugis antieris de la Guerra Civil

La ciutat de Maó descobreix més d’un centenar de refugis antiaeris que es construïren durant la Guerra Civil. Els investigadors becats per l’ajuntament han localitzat les galeries subterrànies arran d’un plànol de l’any 1938, que es troba a l’Arxiu històric del municipi.

Només la gent més gran d’aquest barri, el de Tanques del Carme, sabia que l’edifici de l’antiga escola masculina, i actual Escola d’Adults, tenia un refugi antiaeri en el seu subsòl. Aquest n’és un dels tres accessos principals. La informació oral ja deia que durant la Guerra Civil s’havien excavat unes galeries per protegir-se de les bombes. I, efectivament, els seus passadissos comuniquen gairebé totes les cases dels voltants.

La paret d’aquest pati particular, ubicat a un carrer perpendicular al de l’antiga escola, podria amagar un accés a la mateixa galeria subterrània. Des de l’Ajuntament fan una crida als veïns de Maó que davant una mínima sospita, avisin per poder incloure tots els accessos a l’estudi i reconstruir així la història de la ciutat.

L’estudi, becat amb 5.000 euros, es va iniciar fa un any i es preveu que en tres mesos se’n tingui el resultat final. L’objectiu és que les galeries subterrànies més destacades siguin visitables.

 

 

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris