X

Sánchez defensa que el Pla de Recuperació és el més important des de l’entrada a la UE

El Consell de Ministres aprova destinar a la Transició Ecològica més d'un terç dels 70.000 milions d'euros

13/04/2021

Sánchez defensa que el Pla de Recuperació és el més important des de l’entrada a la UE

Pedro Sánchez ha anunciat en què consistirà el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per la recuperació de l’economia provocada per la pandèmia i que suposarà una inversió de 70.000 milions d’euros. Ha estat després de la reunió del Consell de Ministres d’aquest dimarts i de la comissió encarregada del disseny del Pla, i un dia abans de la seva presentació davant del Congrés.

Entre els ajuts, hi ha una partida de 13.000 milions per als vehicles elèctrics i per millorar la mobilitat.

També contempla una altra partida de 688 milions d’euros per complementar el fons per a desenvolupar les polítiques actives d’ocupació. El Consell de Ministres ha aprovat destinar més de 2.000 milions d’euros per a desenvolupar aquestes polítiques. I el sector turístic del país rebrà una injecció de 3.400 milions d’euros.

Ara la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals serà l’encarregada de determinar la distribució territorial d’aquest import, amb càrrec al Servei Públic d’Ocupació Estatal. Totes les comunitats autònomes milloraran o igualaran les seves actuals percepcions per a finançar les polítiques actives d’ocupació, respecte de l’exercici anterior. Segons el Ministeri de Treball els recursos destinats a les polítiques actives d’ocupació han augmentat més d’un 35 per cent.

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris