X

82 nous casos de covid a Balears i una nova defunció

Ara mateix hi ha 1.258 persones que estan passant la malaltia, són 32 casos actius més que ahir

13/04/2021

82 nous casos de covid a Balears i una nova defunció

Aquest dimarts, el Servei d’Epidemiologia de la Conselleria de Salut ha informat de 82 nous casos de covid a les Balears des d’ahir dilluns. És la major xifra de nous casos que no es registrava des del passat 20 de febrer quan se’n notificaren 87 nous positius. En cap cas, però, es tracta d’un repunt de casos. Aquesta xifra de nous casos es deu a la proliferació de laboratoris privats que també fan proves PCR i d’antígens, enfocades sobretot a turistes o a empreses, però que no envia diàriament les dades a la Conselleria. Aquest repunt recull, per tant, els nous casos positius dels darrers 10 dies d’aquests laboratoris.

Amb tot, el total acumulat de casos a les Balears arriba als 58.197 casos des que va començar la pandèmia.

Salut ha comunicat avui una nova defunció, la d’un pacient de 86 anys que lluitava contra la covid a un hospital de Mallorca. Així per tant, ja són 781 les defuncions provocades per la pandèmia.

Pel que fa als casos que ja han superat la malaltia i estan donats d’alta epidemiològica, aquest dimarts s’han registrat 49 curats des d’ahir i el total acumulat de curats des del març de l’any passat arriba als 56.158. Ara mateix hi ha 1.258 persones que estan passant la malaltia a les Balears, són 32 casos actius més que ahir.

Situació als hospitals

Aquesta incidència s’està traslladant als hospitals illencs. A Mallorca, aquest dimarts dues persones han ingressat a planta i ara són 31 els pacients; i a les UCIS són 15 els pacients crítics, un manco que ahir.

A Eivissa, hi ha un nou ingrés, però, a la Unitat de Cures Intensives: ara mateix són sis les persones que estan molt greu. A planta continuen sent 12.

I no manco important és el que ha passat a Menorca perquè aquí el pacient covid que estava ingressat a planta, ha passat a la Unitat de Crítics i per tant ha empitjorat.

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris