X

“Tour immunològic” de la vacuna Sputnik: paquet turístic de dos viatges a Moscou per 1.350€

El preu inclou guia de parla hispana i hotel de 4 estreles. 20 dies després de la primera dosi, els turistes que paguin per aquest paquet hi tornaran a viatjar per rebre la segona dosi

13/04/2021

“Tour immunològic” de la vacuna Sputnik: paquet turístic de dos viatges a Moscou per 1.350€

En espera que l’Agència Europea del Medicament es pronunciï sobre la vacuna Sputnik contra la covid, ja hi ha touroperadors que ofereixen viatges turístics a Moscou per rebre’n les dues dosis per 675 euros com a mínim per viatge.

El preu inclou una persona guia de parla hispana durant el viatge, l’allotjament per dues nits a un hotel de 4 estreles, la consulta amb un especialista, l’administració de la vacuna russa i, una vegada completada la immunització, el certificat de vacunació en rus i anglès.

Amb el nom de “Tour immunologia SPUTNIK V”, el touroperador Icu Viajes ofereix aquest paquet turístic per grups. De 2 a 5 persones, 945 euros per viatge; de 6 a 9, per 715 euros i de més de 10 persones, 675 euros.

El primer dia del tour servirà només per a arribar a Moscou i allotjar-se a l’hotel així com gaudir de “temps lliure” per fer una volta per la capital russa. Ja en el segon dia es produirà la visita turística més esperada: la consulta mèdica a la clínica. Allà es procedirà a la injecció de la primera dosi “en base a consentiment voluntari”, destaca l’oferta de l’agència de viatges. Després de la punxada, hi haurà temps lliure de nou. Finalment, el tercer dia servirà per deixar l’hotel i marxar cap a l’aeroport.

Això pel que fa a la primera visita, perquè la immunitat total de la vacuna Sputnik també s’aconsegueix, com altres preparats, amb dues dosis. 20 dies després de gaudir del ‘tour immunològic’ de la primera dosi, “els turistes” que paguin per aquest paquet tornaran a viatjar a Moscou per rebre la segona dosi.

El preu del viatge no inclou, això sí, el visat a Rússia de doble entrada, que són 95 euros. Tampoc inclou ni la PCR negativa per sortir del país i ni per tornar a Espanya. A més, una vegada es reserva el viatge, es requereix un dipòsit de 375 euros per persona, no reemborsable. Tot d’una feta la reserva, el touroperador demanarà una invitació mèdica tramitada pel Ministeri rus de l’Interior que pot tardar entre uns 8 i 10 dies hàbils.

Sputnik V no ha sol·licitat encara a l’EMA estudiar la seva llicència d’ús a la UE

De moment, l’Agència Europea del Medicament (EMA) assegura que encara no ha rebut una sol·licitud del desenvolupador rus de la Sputnik V, Gam-Covid-Vac, per a estudiar una possible llicència per a l’ús d’aquest vaccí a la Unió Europea, i ha advertit aquest dimarts que només li donarà el vist-i-plau quan “es demostri que els seus beneficis generals superen els seus riscos”.

Segons assegura a l’agència Efe una font de l’EMA, la vacuna russa “es troba ara sota revisió contínua”, la qual cosa suposa una anàlisi en temps real de les dades compartides pel desenvolupador, però aquest procés, destinat a accelerar en el futur l’estudi d’una possible llicència d’ús condicional, “no redueix els requisits per a l’aprovació” de la vacuna.

“Les vacunes del covid-19 només es poden aprovar i utilitzar si compleixen amb tots els requisits de qualitat, seguretat i eficàcia establerts en la legislació farmacèutica de la UE, que garanteix que les vacunes només s’aprovin després que una avaluació científica hagi demostrat que els seus beneficis generals superen els seus riscos”, va afegir.

La revisió contínua, afegeix l’EMA, permet “avaluar les dades a mesura que vagin estant disponibles durant el procés de desenvolupament” i aquesta avaluació “continuarà fins que es disposi de proves suficients per a una sol·licitud d’autorització de comercialització formal, que encara no s’ha rebut”.

Mentrestant, la Sputnik V ja va anunciar a principis d’aquest mes la intenció d’iniciar un programa turístic al juliol per administrar el seu vaccí.

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris