X

Rememorant l’ocupació pacífica de sa Dragonera

El documental "Correnties de sa Dragonera" s'ha projectat aquest dimarts al Teatre Principal de Palma

13/04/2021

Rememorant l’ocupació pacífica de sa Dragonera

Fa 10 anys que la serra de Tramuntana va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. I enguany es volen celebrar tot un seguit d’actes per commemorar aquesta fita tan rellevant. Un d’ells és la projecció de “Correnties de sa Dragonera” aquest dimarts al Teatre Principal de Palma.

És una doble celebració, perquè amb la projecció d’aquest documental també es commemora el 25è aniversari de sa Dragonera com a parc natural. Aquesta pel·lícula conta l’ocupació pacífica de sa Dragonera per aturar un macroprojecte urbanístic el juliol del 1977. Una acció que es va convertir en un dels primers moviments ecologistes d’Espanya.

Però aquest només és un dels esdeveniments per commemorar l’aniversari de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat. Els actes ja començaren el mes de gener i s’estendran fins al desembre, amb rutes culturals guiades o cicles de conferències a les quals podeu accedir a través del web serradetramuntana.net.

L’acte central serà el 29 de juny a Raixa, quan es compleixen exactament 10 anys de la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat a la categoria de ‘Paisatge Cultural’ per la “simbiosi quasi perfecta entre l’acció de l’ésser humà i la natura.”

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris